Asiakaspalvelu

Palautteesi ja ideasi ovat
meille erittäin tärkeitä. Ota yhteyttä, jos sinulla on
jotakin kysyttävää tai kommentoitavaa.

Puh: 020 7914 313
Aukioloajat: ma-to 10:00-13:00

Lähetä viesti asiakaspalveluun
Pyrimme vastaamaan 24 tunnin kuluessa.

Berner Oy
PL 15, 00131 Helsinki

Lähetä
Sulje

FAQ

Täältä saat vastaukset yleisimpiin tuotteitamme koskeviin kysymyksiin. Valitse tuotekategoria tai etsi hakusanalla.

Etsi

YLEISIÄ KANTOREPPUJA KOSKEVIA KYSYMYKSIÄ

9 Artikkelia

Milloin voin alkaa käyttää BABYBJÖRN-kantoreppuja?

Kantoreppu Originalia voi käyttää syntymästä (vähintään 3,5 kg ja 53 cm) 11 kg:n painoon saakka.

Kantoreppu Miraclea voi käyttää syntymästä (vähintään 3,5 kg ja 53 cm) noin 15 kuukauden ikään saakka (korkeintaan 12 kg).

Kantoreppu Onea voi käyttää syntymästä (vähintään 3,5 kg ja 53 cm) noin kolmen vuoden ikään saakka (korkeintaan 15 kg ja 100 cm).

Milloin voin alkaa kantaa vauvaani kasvot eteenpäin?

Lääkärit, joiden kanssa teemme yhteistyötä, suosittelevat kantamaan vauvaa kasvot kohti kantajaa noin viiden kuukauden ikään saakka. Ennen sitä vauvan niskalihakset, selkäranka ja lantio eivät ole vielä tarpeeksi kehittyneet.

Kuinka kauan voin kantaa lastani kantorepussa yhtäjaksoisesti?

Voit kantaa lastasi kantorepussa niin pitkään kuin hän on oloonsa tyytyväinen. Pienten lasten ei kuitenkaan ole suotavaa olla pitkiä aikoja samassa asennossa. Tarkkaile lastasi sekä hänen tarpeitaan ja siirrä hänet välillä esimerkiksi sitteriin, lastenvaunuihin tai kehtoon.

Ovatko kantorepun materiaalit turvallisia? Voinko antaa lapseni imeä kantoreppua?

Kyllä. Kaikki kantorepuissamme käytetyt kankaat on testattu, ja ne täyttävät Öko-Tex 100 -standardin luokan 1 tiukat vaatimukset eli vauvantuotteilta edellytetyt ominaisuudet. Öko-Tex-merkki tarkoittaa, ettei kankaissa ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita.

Monet vauvat imevät ja kuolaavat kantoreppua kasvot eteenpäin kannettaessa. Suosittelemme käyttämään BABYBJÖRN Kantorepun Kaulalappua tai BABYBJÖRN Kantoreppu Onen Kaulalappua, jottei kantoreppua tarvitse pestä jatkuvasti. Myös kaulalaput on sertifioitu Öko-Tex 100 -standardin luokan 1 mukaisesti.

Miten BABYBJÖRN-kantoreput kuuluu pestä?

Pese kantoreput 40 asteessa erillään muusta pyykistä. Käytä hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä kuivata kuivausrummussa.

Vauvallani on koliikki. Voinko kantaa häntä BABYBJÖRN-kantorepussa?

Kyllä. Vauvan kantaminen pystyasennossa kantorepussa voi lievittää tilapäisiä vatsavaivoja. Lisäksi äidin tai isän läheisyyden luoma turvallisuudentunne voi rauhoittaa vauvaasi.

Voinko antaa lapseni nukkua kantorepussa?

Ehdottomasti. Vauvat voivat nukkua kaikissa kantorepuissamme. Ne tarjoavat vauvalle nukahtamiseen ja turvalliseen oloon tarvittavaa läheisyyttä ja lämpöä. Koska kantoreppumme tukevat vauvan niskaa ja selkää, voit kantaa nukkuvaa vauvaa niin kauan kuin hän on oloonsa tyytyväinen. Pienten lasten ei kuitenkaan ole suotavaa olla pitkiä aikoja samassa asennossa. Tarkkaile lastasi sekä hänen tarpeitaan ja siirrä hänet välillä esimerkiksi sitteriin, lastenvaunuihin tai kehtoon.

Siirtäminen onnistuu helposti vauvaa herättämättä, koska kaikkien kantoreppujemme etuosan saa kokonaan auki.

Onko vauvan lonkkien, jalkojen ja selän asento BABYBJÖRN-kantorepuissa anatomisesti oikea?

Kyllä, vauvan lonkat, jalat ja selkä ovat samassa asennossa kuin sylissä pidettäessä. Lastenlääkärien mukaan pystyasento, joka mahdollistaa esteettömän hengityksen sekä jalkojen ja käsien vapaan liikuttamisen ja joka tukee vauvan niskaa ja päätä, on optimaalinen asento vastasyntyneelle. Kantoreppumme täyttävät kaikki nämä tärkeät ortopediset vaatimukset.

Lue lisää lastenlääkärien näkemyksiä kantorepuistamme.

Onko BABYBJÖRN-kantoreput suunniteltu tietyn kokoisille vanhemmille?

Kantoreppujamme voi säätää, ja ne sopivat vanhemmille, joiden koko on S–XL. Kantoreppuja kannattaa sovittaa jälleenmyyjän luona, jotta osaat valita itsellesi sopivimman mallin.

KANTOREPPU ORIGINAL

9 Artikkelia

Milloin voin aloittaa Kantoreppu Originalin käytön?

Käytön voi aloittaa heti syntymän jälkeen, kunhan vauvasi painaa vähintään 3,5 kg. Käytä säärihihnoja, jos vauvasi painaa 3,5–4,5 kg.

Kuinka Kantoreppu Originalin päätukea säädetään?

Kaikissa BABYBJÖRN-kantorepuissa on päätuki, jota tulee käyttää, kunnes vauvasi niskalihakset ovat niin vahvat, että hän kykenee itse kannattelemaan päätään. Päätukea voi kiristää tai löysentää kantorepun yläosassa olevilla lyhyillä lenkeillä. Varmista, että lapsesi pään ympärille jää riittävästi tilaa hengittää.

Mitä minun tulee ottaa huomioon ennen kuin aloitan Kantoreppu Originalin käytön?

Jotta kantorepun käyttö olisi mahdollisimman mukavaa sekä sinulle että lapsellesi:

1. Säädä kantoreppu vauvasi pituutta vastaavaksi. Katso ohjeet kantorepun nurjalta puolelta ja tee säädöt kaksoissoljella.

2. Pue liiviosa päällesi ja kiinnitä se kantorepun etuosaan kaksoissoljella. Soljet ovat lukossa, kun kuulet napsahduksen sekä soljen oikealta että vasemmalta puolelta.

3. Muista, että voit valita kantorepun kantokorkeuden säätämällä kaksoissoljen korkeutta. Tarkoituksena on kantaa vauvaa niin ylhäällä, että pystyt suutelemaan hänen päälakeaan.

4. Säädä kantorepun olkahihnat sopiviksi. Kantaminen tuntuu mahdollisimman mukavalta, kun kantorepun selkäristikko on lapaluiden alareunan tasolla.

Milloin säärihihnoja käytetään?

Säärihihnat pienentävät sääriaukot sopiviksi pienikokoisille vauvoille. Käytä Kantoreppu Originalin säärihihnoja, jos vauvasi painaa 3,5–4,5 kg. Säärihihnojen tarve riippuu hieman myös vauvasi vaatteiden paksuudesta. Varmista aina, etteivät säärihihnat kiristä vauvasi sääriä liiaksi.

Kuinka säädän Kantoreppu Originalia vauvan kasvun tahdissa?

Kaikkia BABYBJÖRN-kantoreppuja voi säätää lapsen kasvun mukaan. Kokoa säädetään kantorepun etuosan alareunasta nurjalta puolelta. Säädä kantoreppu vauvasi pituutta vastaavaksi kaksoissoljella.

Mistä materiaalista kantoreppu Original on valmistettu?

Kantoreppu Originalista on tarjolla kaksi kangasvaihtoehtoa: Cotton ja Mesh.

Cotton on valmistettu 100-prosenttisesta puuvillasta.

Mesh on valmistettu 100-prosenttisesta polyesteristä. Se on ilmavaa ja hengittävää verkkokangasta, joka kuljettaa lämmön ja kosteuden pois sinun ja vauvasi iholta. Kangas on valmistettu erityisesti BabyBjörniä varten.

Kaikki tuotteessa käytetyt kankaat ovat hellävaraisia lapsesi iholle sekä turvallisia imeä ja pureskella. Ne on testattu, ja ne täyttävät vauvantuotteilta edellytetyt Oeko-Tex® standardin 100 luokan I vaatimukset. Se tarkoittaa, ettei niissä ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita.

Voinko imettää vauvaani Kantoreppu Originalissa?

Kyllä, se on mahdollista. Älä avaa kantorepun solkia, mutta liu'uta toinen olkahihna alas olkapäältä. Löysennä tarvittaessa olkahihnaa hieman ja kallista vauvasi päätä sivulle. Imetyksen ajaksi kannattaa aina istua alas.

Minulla on BABYBJÖRN Kantoreppu Air -niminen kantoreppu, mutta en löydä sitä enää tuotevalikoimastanne. Eikö sitä ole enää myynnissä?

Malli on edelleen myynnissä, mutta sen nimi on nykyisin Kantoreppu Original, Mesh.

KANTOREPPU MIRACLE

5 Artikkelia

Milloin voin aloittaa Kantoreppu Miraclen käytön?

Kantoreppu Miraclen käytön voi aloittaa heti syntymän jälkeen, kunhan vauvasi painaa vähintään 3,5 kg. Yhteistyömme lastenlääkärien kanssa varmistaa, että Kantoreppu Miracle antaa optimaalista tukea vastasyntyneen koko keholle.

Mitä minun tulee ottaa huomioon ennen kuin aloitan Kantoreppu Miraclen käytön?

Jotta kantorepun käyttö olisi mahdollisimman mukavaa sekä sinun että vauvasi kannalta:

1. Säädä kantoreppu vauvasi pituutta vastaavaksi. Vauvan kokoon perustuvat säätöohjeet on painettu kantorepun sisäpuolelle.

2. Pue liivi päällesi ja kiinnitä kantorepun etuosa siihen kaksoissoljella. Soljet ovat lukossa, kun kuulet napsahduksen sekä soljen oikealta että vasemmalta puolelta.

3. Säädä halutessasi kantokorkeutta siirtämällä kuormitusta tasaavaa vyötä ylemmäs tai alemmas. Vastasyntyneitä kannetaan yleensä korkeammalla kuin vähän vanhempia vauvoja. Kuuntele lapsesi tarpeita ja valitse kantokorkeus, joka tuntuu myös itsestäsi mukavalta.

Kuinka säädän Kantoreppu Miraclea vauvan kasvaessa?

Kantoreppu Miraclea on helppo säätää vauvasi kasvun tahdissa. Kantorepun etuosan sisäpuolella on säätöohjeet ja -solki. Säädä solkea vauvasi pituuden mukaan. Pituusasetus on suuntaa-antava. Pidä solki vaakatasossa. Solki on turvallisuussyistä tiukka, ja säätäminen saattaa siksi vaatia aika paljon voimaa.

Voiko kantaa vauvaani BABYBJÖRN Kantoreppu Miraclessa kasvot eteenpäin?

Kyllä. Vauvan täytettyä viisi kuukautta voit taittaa Kantoreppu Miraclen päätuen alas ja kantaa häntä kasvot eteenpäin. Ennen sitä vauvaa on kannettava kasvot kohti kantajaa, koska niskalihakset, selkäranka ja lantio eivät ole vielä riittävän kehittyneet.

Milloin säärihihnoja käytetään?

Säärihihnat pienentävät sääriaukot pienikokoisille vauvoille sopiviksi. Käytä Kantoreppu Miraclen säärihihnoja, jos vauvasi painaa 3,5–4,5 kg. Säärihihnojen tarve riippuu vauvasi koon lisäksi myös hänen vaatteidensa paksuudesta. Varmista aina, etteivät säärihihnat kiristä vauvasi sääriä liiaksi.

KANTOREPPU ONE

13 Artikkelia

Kuinka BABYBJÖRN Kantoreppu One eroaa muista BABYBJÖRN-kantorepuista?

BABYBJÖRN Kantoreppu One mahdollistaa kantamisen neljässä eri asennossa. Kolmessa asennossa lapsi on rinnalla ja yhdessä selässä. Kantoreppu One sopii vastasyntyneille, ja sitä voi käyttää noin kolmen vuoden ikään asti. Kantoreppu Onen tarkempi esittely.

Kuinka Kantoreppu We ja Kantoreppu One eroavat toisistaan?

BABYBJÖRN Kantoreppu We on helppokäyttöinen, eikä alkuasetusten tekemiseen kulu kuin hetki. Solkia ja säätöjä on vain hyvin vähän, ja lapsi istuu aina kasvot kohti kantajaa. Kantoreppu One on monikäyttöinen vaihtoehto, jossa lasta voi kantaa usealla eri tavalla, sekä kasvot kohti kantajaa että kasvot eteenpäin.

Milloin voin alkaa kantaa vauvaani kasvot eteenpäin Kantoreppu Onessa?

Suosittelemme kantamaan vauvaa kasvot rintaasi vasten vähintään viiden kuukauden ikään saakka. Siinä iässä vauvasi niska, selkä ja lantio ovat niin vahvoja, että häntä voi alkaa kantaa myös kasvot eteenpäin. Valitse aina normaali haara-asento, kun kannat vauvaasi kasvot eteenpäin.

Useimpien tämän ikäisten vauvojen mielestä maailmaa on hauska tarkkailla selkä turvallisesti äidin tai isän rintaa vasten.

Kuinka Kantoreppu One puetaan päälle?

Kantoreppu on säädetty valmiiksi korkeammalle eli vastasyntyneen tasolle. Jos vauvasi on yli 68 cm pitkä, alenna istumakorkeus vauvan tasolle.

1. Pue kantoreppu päällesi kuin paita.
2. Aseta selkäremmi lapaluidesi alle ja kiinnitä vyötäröhihnassa selkäpuolella oleva solki.
3. Löysennä olkahihnaa ja avaa päätuen soljet molemmilta puolilta sekä turvasolki yhdeltä puolelta.

4. Nosta lapsesi kantoreppuun. Kun lapsesi istuu mukavasti ja olet lukinnut turvasoljen, kiinnittänyt päätuen ja tarvittaessa säärihihnat, voit kiristää olkahihnan ja vyötäröhihnan itsellesi ja lapsellesi sopiviksi.

 

Milloin voin alkaa kantaa vauvaani selässä Kantoreppu Onessa?

Vauvasi on tarpeeksi iso selässä kannettavaksi 12 kuukauden iässä.

Miten vauvaa kannetaan selässä Kantoreppu Onessa?

1. Aloita pukemalla kantoreppu päällesi normaaliin tapaan. Valitse reisille leveä haara-asento ja nosta vauva kantoreppuun kasvot rintaasi vasten. Löysennä molempia olkahihnoja.

2. Sujauta yksi käsi ylöspäin olkahihnan alitse ja toinen käsi alaspäin olkahihnan alemman osan alitse.
Olkahihnoista pitäisi nyt muodostua yhtenäinen lenkki vartalosi ympärille.

3. Nosta vauvaasi takapuolen alta ja siirrä hänet selkäpuolelle kohollaan olevan käsivartesi alitse.

4. Vie olkahihna takaisin olkapäälle ja säädä selkäremmi kohtaan, jossa se tuntuu miellyttävältä.

5. Kiristä lopuksi vyötäröhihna ja olkahihnat.

 

Kuinka pitkään Kantoreppu Onea voi käyttää?

Kantoreppu Onea voi käyttää syntymästä (vähintään 3,5 kg ja 53 cm) noin kolmen vuoden ikään saakka (korkeintaan 15 kg tai 100 cm).

Kuinka BABYBJÖRN Kantoreppu Onea säädetään lapsen kasvun tahdissa?

Käytä ensimmäisinä kuukausina korkeampaa eli vastasyntyneen tasoa. Kun vauvasi on 68 cm pitkä (noin neljän kuukauden iässä), voit siirtää vetoketjukiinnityksen vauvan tasolle.

Käytä päätukea, kunnes vauvasi niskalihakset ovat niin vahvat, että hän kykenee itse kannattelemaan päätään.

Kuinka BABYBJÖRN Kantoreppu Onen säärihihnoja käytetään?

Käytä säärihihnoja, jos vauvasi painaa 3,5–4,5 kg. Kiinnitä liiviosassa olevat lenkit kantorepun etuosan suuriin nappeihin.

Milloin pitää valita normaali ja milloin leveä haara-asento?

Vastasyntynyttä on aina kannettava kasvot kohti kantajaa jalat normaalissa haara-asennossa. Valitse normaali haara-asento myös silloin, kun kannat vauvaasi kasvot eteenpäin.

Jos kannat isompaa lasta kasvot itseäsi kohti, voit valita jaloille joko normaalin tai leveän haara-asennon. Selässä kantaessa on aina valittava leveä haara-asento.

Normaalista haara-asennosta leveään tai toisin päin vaihtaminen tapahtuu avaamalla tai sulkemalla molemmilla puolilla olevat vetoketjut.

Kuinka Kantoreppu One kuuluu pestä?

Pese kantoreppu 40 asteessa erillään muusta pyykistä. Käytä ympäristöä säästävää ja hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Pakkaa kantoreppu pesupussiin äläkä kuivata sitä kuivausrummussa.

Millä tavalla vuonna 2015 myyntiin tullut Kantoreppu One, jonka etukappaleessa on vaakasauma, eroaa aiemmasta mallista?

Vuonna 2015 myyntiin tullut Kantoreppu One, jonka etukappaleessa on vaakasauma, on monella tapaa edeltäjänsä paranneltu versio:

1. Uudet reisien asennon vetoketjut voi lukita paikalleen taittamalla vetimen sisään.

2. Olkahihnojen huomattavasti paksunnetut pehmusteet tekevät kantamisesta entistä miellyttävämpää.

3. Entistä vankempi vyötäröhihna keventää hartioihin kohdistuvaa kuormitusta aiempaa paremmin.

KANTOREPPU WE

13 Artikkelia

Kuinka Kantoreppu We eroaa muista BABYBJÖRN-kantorepuista?

BABYBJÖRN Kantoreppu We mahdollistaa kantamisen kolmessa eri asennossa. Kahdessa asennossa lapsi on rinnalla ja yhdessä selässä. Lapsen kasvot osoittavat aina kohti kantajaa. Kantoreppu We sopii vastasyntyneille, ja sitä voi käyttää noin kolmen vuoden ikään asti. Kantoreppu Wen tarkempi esittely.

Kuinka Kantoreppu We ja Kantoreppu One eroavat toisistaan?

BABYBJÖRN Kantoreppu We on helppokäyttöinen, eikä alkuasetusten tekemiseen kulu kuin hetki. Solkia ja säätöjä on vain hyvin vähän, ja lapsi istuu aina kasvot kohti kantajaa. Kantoreppu One on monikäyttöinen vaihtoehto, jossa lasta voi kantaa usealla eri tavalla, sekä kasvot kohti kantajaa että kasvot eteenpäin.

Milloin voin alkaa käyttää Kantoreppu Wetä?

Voit alkaa kantaa vauvaasi heti syntymän jälkeen, jos hän painaa vähintään 3,5 kg ja on vähintään 53 cm pitkä. Kaikki kantoreppumme on kehitetty tiiviissä yhteistyössä johtavien lastenlääkärien kanssa. Tukeva päätuki pitää vastasyntyneen pään ja niskan oikeassa asennossa, ja ergonomisesti muotoiltu kantoreppu antaa kasvavan vauvan lantiolle ja selkärangalle juuri oikeanlaista tukea.

Miksi Kantoreppu We mahdollistaa kantamisen vain kasvot kohti kantajaa?

Tahdomme kantoreppuvalikoimamme täyttävän erilaisten vanhempien erilaiset tarpeet ja mieltymykset. Kantoreppu We on suunnattu vanhemmille, jotka haluavat kantaa lastaan joko rinnalla tai selässä, mutta aina kasvot kohti kantajaa.

Kuinka pitkään voin käyttää Kantoreppu Wetä?

Kantoreppu We sopii vastasyntyneille (kunhan vauva painaa vähintään 3,5 kg), ja sitä voi käyttää noin kolmen vuoden ikään tai 15 kg:n painoon asti.

Kuinka vauvaa kuuluu kantaa selässä Kantoreppu Wessä?

1. Pue Kantoreppu We päällesi tavalliseen tapaan ja nosta vauva rinnallesi kasvot itseäsi kohti.

2. Löysennä molempia olkahihnoja. Sujauta toinen kätesi (oikea käsi, jos olet oikeakätinen) olkahihnan yli niin, että olkahihna jää käsivarren alle. Työnnä vasen kätesi vasemman olkahihnan alitse. Olkahihnoista pitäisi nyt muodostua yhtenäinen lenkki ylävartalosi ympärille.

3. Nosta vauvasi varovasti oikean käsivarren alta selkäpuolelle.

4. Nosta oikea olkahihna takaisin paikalleen. Nosta myös vasen olkahihna ylös ja varmista, etteivät hihnat ole kierteellä.

5. Siirrä selkäpuolen solkea pysty- ja vaakasuunnassa, kunnes kantoreppu istuu mukavasti. Kiristä vyötäröhihna ja olkahihnat, jos ne ovat liian löysällä.

Kuinka Kantoreppu Wen päätukea säädetään?

Päätukea voi kiristää tai löysentää kantorepun yläosassa päätuen solkien vieressä olevilla lyhyillä päätuen hihnoilla. Varmista, että vauvan pään ympärillä on riittävästi tilaa hengittää.

Milloin Kantoreppu Wessä kuuluu käyttää säärihihnoja?

Käytä säärihihnoja, jos vastasyntynyt vauvasi painaa 3,5–4,5 kg.

Kuinka kauan voin kantaa vauvaani Kantoreppu Wessä yhtäjaksoisesti?

Aloita lyhyillä kantojaksoilla, sillä vauva saattaa tarvita totuttelua. Pienten lasten ei myöskään ole suotavaa olla samassa asennossa pitkiä aikoja kerrallaan. Tarkkaile sen vuoksi lastasi sekä hänen tarpeitaan ja siirrä kantorepussa istumiseen kyllästynyt lapsi välillä esimerkiksi sitteriin, lastenvaunuihin tai kehtoon. Yleisesti ottaen vauvat nauttivat kaikissa BABYBJÖRN-kantorepuissa istumisesta, koska se ei estä käsien ja jalkojen liikuttelua.

Voinko antaa vauvani nukkua Kantoreppu Wessä?

Kyllä, vauvasi voi ilman muuta nukkua BABYBJÖRN Kantoreppu Wessä. Hän saa kantorepussa läheisyyttä ja lämpöä ja kuulee sydämesi rauhoittavat lyönnit samalla tavoin kuin kohdussa. Pienten lasten ei kuitenkaan ole suotavaa olla pitkiä aikoja samassa asennossa. Siksi suosittelemme, että kiinnität huomiota lapsesi tarpeisiin ja käytät vaihdellen esimerkiksi sitteriä, kantoreppua, lastenvaunuja ja kehtoa.

Ovatko kantorepun materiaalit turvallisia vauvalleni?

Kyllä. BABYBJÖRN-kantorepuissa käytetyt kankaat ja muut materiaalit täyttävät Öko-Tex standardin 100, luokan 1 vaatimukset eli vauvantuotteilta edellytetyt ominaisuudet. Se tarkoittaa, ettei niissä ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita.

Kuinka Kantoreppu We tulee pestä?

Pese BABYBJÖRN Kantoreppu We 40 asteessa erillään muusta pyykistä. Käytä hellävaraista ja ympäristöä säästävää pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Pakkaa kantoreppu pesupussiin äläkä kuivata sitä kuivausrummussa.

Mitä lisätarvikkeita Kantoreppu Wehen on saatavilla?

BABYBJÖRN Kantorepun Imeskelysuojat ja Kantorepun Päällinen. Päällinen, jossa on harmaat saumat päätuen solkien yli vedettävien lenkkien ympärillä, sopii sekä BABYBJÖRN Kantoreppu We- että Kantoreppu One -mallien suojaksi.

KANTOREPUN KAULALAPPU

4 Artikkelia

Sopiiko BABYBJÖRN Kantorepun Kaulalappu kaikkiin BABYBJÖRN-kantoreppuihin?

Kantorepun Kaulalappu sopii seuraaviin malleihin: Kantoreppu Original, Kantoreppu Active ja Kantoreppu Miracle. Kantoreppu Onen Kaulalappu on hieman erilainen.

Mistä materiaalista BABYBJÖRN Kantorepun Kaulalappu on valmistettu?

BABYBJÖRN Kantorepun Kaulalapussa on 80 % puuvillaa ja 20 % polyesteriä.

Kaikki tuotteessa käytetyt kankaat ovat hellävaraisia lapsesi iholle ja turvallisia imeä ja pureskella. Ne on testattu, ja ne täyttävät vauvantuotteilta edellytetyt Öko-Tex® standardin 100 luokan I vaatimukset. Se tarkoittaa, ettei niissä ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita.

Kuinka BABYBJÖRN Kantorepun Kaulalappu kuuluu pestä?

Pese BABYBJÖRN Kantorepun Kaulalappu 60 asteessa erillään muusta pyykistä. Käytä hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä kuivata kuivausrummussa.

Kuinka BABYBJÖRN Kantorepun Kaulalappu kiinnitetään kantoreppuun?

Vedä kaulalappu paikalleen kantorepun päätuen solkien yli.

KANTOREPUN PÄÄLLINEN

3 Artikkelia

Kuinka BABYBJÖRN Kantorepun Päällinen kuuluu pestä?

Pese BABYBJÖRN Kantorepun Päällinen 40 asteessa erillään muusta pyykistä. Käytä hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä kuivata kuivausrummussa.

Mistä materiaalista BABYBJÖRN Kantorepun Päällinen on valmistettu?

Päällinen on 100-prosenttista polyesteriä.

Kaikki tuotteessa käytetyt kankaat ovat hellävaraisia lapsesi iholle ja turvallisia imeä ja pureskella. Ne on testattu, ja ne täyttävät vauvantuotteilta edellytetyt Oeko-Tex® standardin 100 luokan I vaatimukset. Se tarkoittaa, ettei niissä ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita.

Sopiiko BABYBJÖRN Kantorepun Päällinen kaikkiin BABYBJÖRN-kantoreppuihin?

Kyllä. Kantorepun Päällinen sopii seuraaviin malleihin: Kantoreppu Original, Kantoreppu Active, Kantoreppu Miracle, Kantoreppu We ja Kantoreppu One.

KANTOREPUN IMESKELYSUOJAT

5 Artikkelia

Sopivatko BABYBJÖRN Kantorepun Imeskelysuojat kaikkiin BABYBJÖRN Kantoreppuihin?

BABYBJÖRN Kantorepun Imeskelysuojat sopivat BABYBJÖRN One- ja We -Kantoreppuun. Muihin kantoreppuihin on sen sijaan saatavana kaulalappuja.

Miten Imeskelysuoja kiinnitetään BABYBJÖRN Kantoreppuun?

Imeskelysuojan kiinnittäminen on helppoa. Avaa pääntuen soljet ja pujota imeskelysuoja hihnojen päälle.

Miten BABYBJÖRN Kantorepun Imeskelysuoja pestään?

Imeskelysuoja pestään kätevästi 60 asteessa. Käytä mieluiten hellävaraista ja ympäristöystävällistä pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuainetta. Älä kuivata kuivausrummussa.

Mistä materiaalista BABYBJÖRN Kantorepun Imeskelysuoja on valmistettu?

Kantorepun Imeskelysuoja on valmistettu 80 % puuvillasta ja 20 % polyesteristä. Sen sisällä on kalvo, jonka ansiosta kangas on vedenpitävää mutta hengittävää. Kalvo on valmistettu 100 % polyuretaanista.

Kaikki tämän tuotteen materiaalit ovat hellävaraisia lapsen iholle ja täysin turvallisia suuhunpantaviksi. Ne täyttävät vauvantuotteille asetetut Öko-Tex 100 -standardin luokan 1 vaatimukset. Sen vuoksi niissä ei ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita.

Mikä ero on BABYBJÖRN Kantorepun Imeskelysuojalla ja BABYBJÖRN Kantorepun Kaulalapulla?

Kantorepun Imeskelysuoja pitää kantorepun puhtaana ja raikkaana pidempään lapsen imiessä ja purressa pääntuen reunaa. Sitä kannattaa käyttää, kun lapsen kasvot ovat kantajaa kohti tai kun kannat lasta selässä.

Kantorepun Kaulalappua kannattaa käyttää, kun lapsen kasvot osoittavat menosuuntaan. Tällöin Kaulalappu suojaa kantorepun yläosaa kuolalta ja syljeltä, jolloin kantoreppua ei tarvitse pestä niin usein.

SITTERI BALANCE SOFT

11 Artikkelia

Milloin voin aloittaa sitterin käytön?

Vauvasi voi istua sitterissä heti syntymästä lähtien (vähintään 3,5 kg) aina 13 kg:n painoon eli noin kahden vuoden ikään saakka. Käytä sitterin vauvapuolta ja turvavaljaita, kunnes vauvasi osaa istua ilman tukea. Kun lapsesi oppii kävelemään ilman tukea, voit kääntää kankaan ja käyttää tuolipuolta.

Milloin käytän Sitteri Balance Softin vauvapuolta ja milloin tuolipuolta?

Sitterissä on kaksi puolta:

Käytä vauvapuolta, jos vauvasi ei osaa vielä istua ilman tukea. Vauvapuoli on suunniteltu pienille vauvoille ja siinä on turvavaljaat, jotka on pidettävä aina kiinni. Turvavaljaiden napeille on kaksi eri kiinnityskohtaa. Voit siis säätää valjaat vauvasi kokoon sopiviksi. 

Kun lapsesi osaa kävellä ja istua ilman tukea, voit kääntää kankaan ja käyttää tuolipuolta. Lapsesi voi nyt istua sitterissä kuin tuolissa. Turvavaljaiden käyttö ei ole enää tarpeen, eikä se edes olisi mahdollista tuolipuolta käytettäessä.

Kuinka sitteri toimii?

Sitteri muuttaa vauvasi pienimmätkin liikkeet pehmeäksi ja rauhoittavaksi keinunnaksi. Vauvasi koordinaatiokyky kehittyy samalla kun hän nauttii keinunnasta. Kun lapsesi on tarpeeksi iso ja osaa kävellä ilman tukea, voit kääntää kankaan ja käyttää tuolipuolta. Sitteriä voi käyttää 13 kg:n painoon saakka. Sitteriin ei tarvita paristoja.

Kuinka kauan lapseni voi istua sitterissä yhtäjaksoisesti?

Voit antaa lapsesi istua sitterissä niin kauan kuin hän on oloonsa tyytyväinen. Lyhyistä unistakaan ei ole haittaa. Lapsen nukkuessa kannattaa miellyttävien unien takaamiseksi käyttää ala- tai keskiasentoa. Pienten lasten ei ole suotavaa maata tai istua pitkiä aikoja samassa asennossa. Kiinnitä sen vuoksi huomiota lapsesi tarpeisiin ja siirrä hänet sitteristä välillä esimerkiksi kantoreppuun, syliin, lastenvaunuihin tai kehtoon. Käytä vauvapuolta ja kiinnitä turvavaljaat, kunnes lapsesi oppii istumaan ilman tukea.

Sitterissä on kolme eri asentoa – mikä niistä sopii lapselleni?

Ala-asento (uni) sopii vastasyntyneille. Vauva makaa miellyttävässä asennossa, sitteri tukee hänen kehoaan ja hän pystyy ottamaan katsekontaktia vanhempiinsa. Kiinnitä aina turvavaljaat, kun käytät vauvapuolta. Enimmäispaino ala-asennossa on 7 kg.

Keskiasentoa (lepo) voit alkaa käyttää, kun lapsesi pystyy vaivatta kannattelemaan päätään tässä asennossa. Kiinnitä turvavaljaat myös tässä asennossa. Enimmäispaino keskiasennossa on 9 kg.

Yläasentoa (leikki) voit alkaa käyttää, kun lapsesi pystyy vaivatta kannattelemaan päätään tässä asennossa. Käytä vauvapuolta ja kiinnitä turvavaljaat, kunnes lapsesi oppii istumaan ilman tukea. Enimmäispaino yläasennossa on 9 kg.

Kun lapsesi oppii kävelemään ja istumaan ilman tukea, häntä ei enää tarvitse kiinnittää turvavaljailla. Käännä sen sijaan kangas ja käytä tuolipuolta. Tuolipuolen suositellut enimmäispainot ovat seuraavat:

Ala-asento (uni) enintään 7 kg.

Keskiasento (lepo) enintään 10 kg.

Yläasento (leikki) enintään 13 kg.

Kuljetusasento – kun sitteri ei ole käytössä, sen voi taittaa kompaktiin kuljetusasentoon ja siirtää varastoon tai pakata mukaan matkalle.

Kuinka sitterin asentoa muutetaan?

Nosta säädintä ja siirrä se haluttuun asentoon samalla kun nostat selkänojaa toisella kädelläsi. Jos haluat taittaa sitterin kuljetusasentoon, aseta säädin asentoon A tai B. Vedä punainen lukitussalpa taakse ja vie säädin kuljetusasentoon D.

Mistä materiaalista Sitteri Balance Softin kangasistuin on valmistettu?

Sitteri Balance Softia valmistetaan kolmesta eri kankaasta:

Cotton: 100 % puuvillaa 
Mesh: 100 % polyesteriä
Organic: 100 % luomupuuvillaa

Kaikki tuotteessa käytetyt materiaalit ovat hellävaraisia lapsesi iholle sekä turvallisia imeä ja pureskella. Ne on testattu, ja ne täyttävät vauvantuotteilta edellytetyt Öko-Tex® 100 -standardin luokan 1 vaatimukset. Se tarkoittaa, ettei materiaaleissa ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita. 

Kuinka Sitteri Balance Softin kangas kuuluu pestä?

Kangas on helppo irrottaa pesua varten. Pese 40 asteessa erillään muusta pyykistä ja käytä hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä kuivata kuivausrummussa äläkä silitä, sillä täyte voi menettää pöyheyttään.

Mikä tekee Sitteri Balance Softista ergonomisen?

Sitterin pehmeä muoto mukautuu lapsesi kehon mukaan. Lisäksi paino jakautuu kangasistuimella tasaisesti, ja vauvasi pää ja selkä saavat oikeanlaista tukea. Sekä istuma- että makuuasento ovat näin ollen ergonomisia.

Millä tavoin BABYBJÖRN Sitteri Balance Soft eroaa edeltäjästään eli Sitteri Balancesta?

Vauvapuoli on ommeltu vauvasi kehoa myötäileväksi ”pesäksi”. Turvavaljaat on pehmustettu ja taitettu kaksinkerroin, jotta ne tuntuisivat erityisen pehmeiltä vauvasi käsissä. Turvavaljaat ovat kiinni sitterissä, eikä niitä saa irti. Valjaiden napeille on kaksi eri kiinnityskohtaa,

joiden avulla valjaat voi säätää vauvasi kokoon sopiviksi. Myös kehyksen muotoa on muutettu hiukan entistä pyöreämmäksi.

Uuden mallin istuimessa on kaksi puolta – vauvapuoli ja tuolipuoli. Käytä vauvapuolta, jos vauvasi ei osaa vielä istua ilman tukea. Kun hän oppii kävelemään ja istumaan ilman tukea, voit kääntää kankaan ja käyttää tuolipuolta.

Sopivatko vanhempien BABYBJÖRN-sitterimallien kangasistuimet Sitteri Balance Softin kehykseen?

Eivät kovin hyvin. Vanhemman BABYBJÖRN Sitteri Balancen kangasistuin ei sovi uuteen sitteriin optimaalisesti, ja 1-2-3-sitterin kangasistuinta ei voi pujottaa uuden sitterin kehykseen ollenkaan.

HOITOLAUKKU SOFO

7 Artikkelia

Voiko Hoitolaukku SoFon ripustaa lastenvaunujen tai -rattaiden aisaan?

Kyllä. Käytä säädettävää olkahihnaa tai D-renkaita, jos haluat ripustaa BABYBJÖRN Hoitolaukku SoFon lastenvaunujen tai -rattaiden aisaan. Huomaa! Varmista käyttämiesi vaunujen tai rattaiden käyttöohjeesta, että niiden aisaan voi ripustaa laukun. Muista myös, että laukun paino siirtää vaunujen tai rattaiden painopistettä ja voi keikauttaa ne nurin.

Vinkki! Ripusta laukku BABYBJÖRN-logo itseäsi kohden. Koska laukku on muotoiltu aavistuksen verran kallelleen, tavaroihin pääsee käsiksi helposti ja nopeasti. 

Sopiiko Hoitolaukku SoFo pestäväksi?

Tahrat kannattaa pyyhkiä kostealla liinalla tai vastaavalla. Vaipanvaihtoalustan voi pestä koneessa 40 asteessa.

Mistä materiaalista Hoitolaukku SoFo on tehty?

Hoitolaukun ulkopinta ja vuori ovat sataprosenttista polyesteriä ja taustapuolen vahvikkeet sataprosenttista polyuretaania. Vuorikangas täyttää vauvantuotteilta edellytettävät Öko-Tex® 100 -standardin luokan 1 vaatimukset. Kankaassa ei siis ole haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita, ja se on hellävarainen vauvasi iholle.

Kuinka moneen lokeroon Hoitolaukku SoFo on jaettu?

BABYBJÖRN Hoitolaukku SoFon ulko- ja sisäpuolella on yhteensä 14 erikokoista lokeroa ja taskua. Sisäpuolella on yksi iso osio, pullotaskut molemmissa päissä, kaksi verkkotaskua esimerkiksi vaippoja ja kosteuspyyhkeitä varten, yksi magneetilla sulkeutuva tasku vaipanvaihtoalustalle, kaksi pienempää taskua esimerkiksi tuteille ja yksi vetoketjutasku esimerkiksi lompakolle ja lääkkeille. Ulkopuolella on kolme kätevää taskua, joista kaksi sulkeutuu magneetilla. Lisäksi laukun molemmissa päissä on pullotasku. 

Sisältääkö Hoitolaukku SoFo vaipanvaihtoalustan?

Kyllä, BABYBJÖRN Hoitolaukku SoFo sisältää pehmeän vaipanvaihtoalustan. Se on pakattu erilliseen magneettiläpällä sulkeutuvaan lokeroon. Vaipanvaihtoalustan materiaali täyttää vauvantuotteilta edellytettävät Öko-Tex® 100 -standardin luokan 1 vaatimukset.

Voiko Hoitolaukku SoFon vaipanvaihtoalustan pestä?

Kyllä, vaipanvaihtoalusta on helppo pestä koneessa 40 asteessa. Käytä mietoa ja ympäristöä säästävää pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä silitä tai rumpukuivaa vaipanvaihtoalustaa. 

Mistä materiaalista Hoitolaukku SoFon vaipanvaihtoalusta on tehty?

Vaipanvaihtoalustan kangas on sataprosenttista polyesteriä ja pehmuste sataprosenttista polyuretaani-vaahtomuovia. Materiaalit täyttävät vauvantuotteilta edellytettävät Öko-Tex® 100 -standardin luokan 1 vaatimukset. Niissä ei siis ole haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita, ja ne ovat hellävaraisia vauvasi iholle.

MATKASÄNKY LIGHT

9 Artikkelia

Mitä eroa Matkasänky Lightin vanhalla ja verkkokankaasta valmistetulla uudella versiolla on?

Itse sänky on pysynyt samana. Kyseessä on edelleen matkasänky, joka on helppo koota, taittaa kasaan ja pakata mukaan matkoille. Vain materiaali on uusittu. Matkasängyn laidat ovat nyt lattiaan saakka verkkokangasta. Sängyssä olevan lapsen tarkkailu on siksi helpompaa kuin ennen. Tuotestandardin muuttumisen vuoksi lisäsimme patjaan myös uuden kiinnitysmekanismin.

Onko BABYBJÖRN Matkasänky Lightissa painorajaa?

BABYBJÖRN Matkasänky Lightille ei ole määritetty painorajaa. Sängyn ainutlaatuisen muotoilun ansiosta voit itsekin astua sängyn pohjalle, kun lasket lapsesi nukkumaan tai nostat hänet pois sängystä.

Matkasänky Lightin käyttöaika on yksilöllinen, eikä se riipu lapsen iästä tai painosta. Se riippuu siitä, yrittääkö lapsesi kiipeillä sängyn laitojen yli. Käyttö kannattaa lopettaa, kun lapsesi yrittää karata sängystä kiipeämällä laidan yli.

Kuinka BABYBJÖRN Matkasänky Light pestään?

Avaa patjan lyhyellä sivulla oleva vetoketju ja irrota patjan kangas. Pese 60 asteessa erillään muusta pyykistä. Käytä hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä kuivata kuivausrummussa.

Myös itse sängyn kangas on helppo irrottaa. Avaa runkoa kiertävät neljä vetoketjua ja pese kangas 40 asteessa erillään muusta pyykistä. Käytä hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä kuivata kuivausrummussa.

Patja on liian suuri pesukoneessa pestäväksi, mutta tarvittaessa voit pestä ja huuhdella sen käsin.

Kuinka BABYBJÖRN Matkasänky Light kootaan?

BABYBJÖRN Matkasänky Light kootaan nopeasti yhdellä liikkeellä. Ota matkasänky säilytyskassista. Pidä kiinni lyhyiltä sivuilta sängyn jalat kohti lattiaa ja vetäise sänky auki yhdellä liikkeellä. Jalat taittuvat auki itsestään, mutta varmista silti, että kaikki neljä jalkaa ovat oikeassa asennossa.

Muista vetää punaiset lenkit kulmissa olevien reikien läpi ja kiinnittää ne punaisiin koukkuihin, jotta patja pysyy kiinni sängyn pohjassa.

Pitääkö patja kiinnittää punaisiin koukkuihin?

Turvallisuuden vuoksi suosittelemme käyttämään koukkuja.

Kuinka BABYBJÖRN Matkasänky Light taitetaan kasaan?

Irrota patja koukuista, taita se kahtia ja pakkaa säilytyskassiin. Taita jalat kokoon yksi kerrallaan. Muista vetää jalat ulos ennen taittamista. Taita sänky keskeltä kahtia ja pakkaa kassiin.

Mitkä ovat BABYBJÖRN Matkasänky Lightin mitat ja paljonko se painaa?

BABYBJÖRN Matkasänky Light painaa vain 6 kg. Se on helppo ottaa mukaan niin lyhyille kuin pidemmillekin matkoille.

Sen mitat ovat seuraavat:
Patja: 60 x 105 x 3 cm

Runko (tarvittava lattiatila): 82 x 112 cm

Kokoon taitettuna: 60 x 49 x 14 cm

Korkeus auki taitettuna: 64 cm

Mistä iästä alkaen lapseni voi nukkua BABYBJÖRN Matkasänky Lightissa?

BABYBJÖRN Matkasänky Lightia voi käyttää heti syntymästä alkaen ja noin kolmen vuoden ikään asti. Painorajoitusta ei ole, koska patja lepää lattialla. Sängyn käyttöikä vaihtelee yksilöllisesti.

Osa lapsista voi käyttää sitä vielä 3-vuotissyntymäpäivänsä jälkeenkin. Toiset taas kiipeävät laitojen yli jo nuorempana. Tarkkaile lapsesi puuhia ja lopeta matkasängyn käyttäminen, kun hän yrittää kiivetä laitojen yli.

Ovatko matkasängyn materiaalit turvallisia vauvalleni?

Kyllä. Kaikki sängyn kankaat ovat hellävaraisia lapsesi iholle sekä turvallista imeä ja pureskella. Ne on testattu, ja ne täyttävät vauvantuotteilta edellytetyt Öko-Tex® 100 -standardin luokan 1 vaatimukset. Se tarkoittaa, ettei niissä ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita.

MATKASÄNKY LIGHTIN PÄLLYSLAKANA

3 Artikkelia

Kuinka päällyslakana kuuluu pestä?

Päällyslakana on helppo irrottaa pesua varten. Pese koneessa 60 asteessa.

 

Voiko BABYBJÖRN Matkasänky Lightissa tai Kehdossa käyttää muita lakanoita?

BABYBJÖRN Matkasängyn Päällyslakana ja Kehdon Päällyslakana on mitoitettu patjan mukaan, joten ne pysyvät paikallaan napakasti ja rypistymättä. Lisäksi niissä on sijaamista helpottavat joustoreunat. Halutessasi voit silti käyttää muitakin lakanoita. Lakanoissa ei ole terveydelle haitallisia aineita, ja ne on sertifioitu vauvantuotteille asetettujen Öko-Tex® 100 -standardin luokan 1 vaatimusten mukaisesti. Hypoallergeeninen kangas on turvallinen valinta vauvasi herkälle iholle. 

Mistä materiaalista päällyslakana on valmistettu?

Lakana on valmistettu pehmeästä luomupuuvillasta.

Se on hellävaraista lapsesi iholle sekä turvallista imeä ja pureskella. Kangas on testattu, ja se täyttää vauvantuotteilta edellytetyt Öko-Tex® 100 -standardin luokan 1 vaatimukset. Se tarkoittaa, ettei kankaassa ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita.

KEHTO

14 Artikkelia

Miksi BABYBJÖRN Kehto on parempi valinta kuin perinteinen kehto?

BABYBJÖRN Kehto keinuttaa vauvaasi, mutta ei voi jäädä jumiin mihinkään asentoon. Keveytensä ansiosta sitä on helppo siirrellä huoneesta toiseen. Vauvasi pystyy hengittämään ilmavan verkkokankaan läpi, ja koska kangas on läpinäkyvää, häntä on helppo pitää silmällä jopa sängyssä maaten. Kehto on helppo koota, ja kankaan voi pestä koneessa.

 

>> Lue lisää tuotteen kehitystyöstä

Milloin voin aloittaa kehdon käytön?

Kehto on suunniteltu vastasyntyneille, ja sitä voi käyttää kunnes vauva oppii istumaan ilman tukea (noin puolivuotiaana) tai kunnes hän saavuttaa kahdeksan kilon painon. 

Kuinka kehto kootaan?

BABYBJÖRN Kehto on helppo koota – tarvitset vain pakkaukseen sisältyvät kaksi ruuvia ja kuusiokoloavaimen. Ohjeet on painettu käyttöoppaaseen, ja kokoamiseen kuluu vain muutama minuutti. Kuusiokoloavain on standardimallia. 

Kuinka kehto kuuluu pestä?

Kehtoa ympäröivä kangas on helppo irrottaa. Avaa kolme vetoketjua ja pese 40 asteessa erillään muusta pyykistä. Patja kestää 60 asteen konepesun. Patjansuojuksen voi irrottaa ennen pesua tai jättää paikalleen pesun ajaksi.

Käytä hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä kuivata kuivausrummussa. Kehdon rungon voi pyyhkiä puhtaaksi kostealla liinalla ja hellävaraisella yleispuhdistusaineella.

Millainen patja kehdossa on?

BABYBJÖRN Kehtoon kuuluva patja on voimassa olevien patjanormien mukainen, ja se on kehitetty yhteistyössä lastenlääkärien kanssa. Ohut patja on paksua turvallisempi. Ole hyvä ja käytä vain kehdon mukana toimitettua patjaa. Lisäksi voit ostaa patjaan sopivan luomupuuvillaisen lakanan. Sitä myydään nimellä BABYBJÖRN Kehdon Päällyslakana.

Miksi kehto on valmistettu verkkokankaasta?

Verkkokankaasta on kahdenlaista etua. Ensinnäkin vauvasi pystyy hengittämään verkkokankaan läpi ja toiseksi sinä pystyt pitämään nukkuvaa vauvaa silmällä kankaan läpi.

Mitä erikoista BABYBJÖRN Kehdon keinuvassa liikkeessä on?

Keinunta muistuttaa jousitettujen lastenvaunujen synnyttämää liikettä. Kehtoa on helppo ja kevyt keinuttaa kaikkiin suuntiin kädellä tai jalalla.

Koska heräävän vauvan oma liikehdintä saa kehdon keinumaan, vauva saattaa vaipua takaisin uneen itsestään. Joidenkin unitutkijoiden mukaan lapset eivät nuku liikkeessä yhtä sikeästi kuin paikallaan. BABYBJÖRN Kehdon keinunta pysähtyy, kun vauva nukahtaa, joten pelkoa jatkuvaan liikkeeseen tottumisesta ei ole.

Millä tavoin BABYBJÖRN Kehto on turvallinen?

Kehto on suunniteltu yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Yksi neuvonantajista on ollut amerikkalainen lääkäri ja lasten turvallisuuden asiantuntija Mark Brandenburg. Hän vakuuttaa, että BABYBJÖRN Kehtoon ei liity mitään kehtoihin yleisesti yhdistettyjä riskejä. Kirjassaan Child Safe hän kirjoittaa seuraavasti:

”Onnettomuuksia sattuu, kun vauva kierähtää niin voimakkaasti yhdelle sivulle, että kehto ei pysty enää keinahtamaan vastakkaiseen suuntaan. Jos kehto jää niin vinoon, että vauva painuu reunaa vasten eikä pääse liikkumaan, rintaan kohdistuva paine saattaa vaikeuttaa hengittämistä.” 

Brandenburg vastustaa perinteisiä kehtoja, koska ne voivat juuttua vauvan kannalta vaaralliseen asentoon. Samalla hän vakuuttaa, että BABYBJÖRN Kehdossa tätä riskiä ei ole. Kehto seisoo lattialla tukevasti, ei keinu perinteisen kehdon tapaan puolelta toiselle eikä voi jäädä jumiin mihinkään tiettyyn asentoon. 

Kehdon seinät on valmistettu verkkokankaasta, jonka läpi vauva pystyy hengittämään. Ei siis haittaa, vaikka vauvan kasvot olisivat aivan seinässä kiinni.

 

>>Lue lisää tuotteen kehitystyöstä

Minkä kokoinen kehto on ja paljonko se painaa?

Kehto painaa vain 6 kg.

Korkeus x pituus x leveys kuljetustilassa: 13 x 79 x 58 cm
Korkeus x pituus x leveys aukinaisena seistessä: 65 x 79 x 58 cm
Patjan mitat: 36 x 72 cm

Mistä materiaalista kehto on valmistettu?

Patjansuojus: 100 % puuvillaa 
Patjan täyte: 100 % polyeetteriä 
Kehtoa ympäröivä kangas: 100 % polyesteriä
Jalat: Puuta (pyökkiä) ja terästä, jalkojen suojatulpat TPE-muovia
Verhokatos: 100 % polyesteriä 

Kaikki tuotteessa käytetyt kankaat ovat hellävaraisia lapsesi iholle sekä turvallisia imeä ja pureskella. Ne on testattu, ja ne täyttävät vauvantuotteilta edellytetyt Öko-Tex® 100 -standardin luokan 1 vaatimukset. Se tarkoittaa, ettei niissä ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita.

Miksi BABYBJÖRN Kehto on niin pieni?

Pienen kokonsa ansiosta kehtoa on helppo siirrellä, ja sen kompakti viihtyisyys muistuttaa vauvaa olotilasta äidin vatsassa.

Älä nukuta kehdossa vauvaa, joka osaa istua ilman tukea, sillä hän saattaa nousta kiipeämään ja pahimmassa tapauksessa pudota kehdosta. Kehto on pieni, koska vauvasi on tarkoitus kasvaa siitä ulos, kun on sopiva aika siirtyä isompaan vuoteeseen.

Olen nähnyt myös toisenlaisen BABYBJÖRN-vauvansängyn. Millä tavoin BABYBJÖRN Kehto eroaa siitä?

BABYBJÖRN Kehdon vanhempaa versiota myytiin nimellä Vauvankori. BABYBJÖRN Kehto on uudistettu malli, johon on tehty useita parannuksia. Perusidea on kuitenkin pysynyt muuttumattomana. Hinnaltaan BABYBJÖRN Kehto on edeltäjäänsä edullisempi. 

 

Kuinka BABYBJÖRN Kehtoon kuuluvaa verhokatosta käytetään?

Verhokatos on BABYBJÖRN Kehtoon kuuluva, erikseen myytävä lisätarvike. Se tekee kehdosta viihtyisän nukkumapaikan vauvallesi. Jos verhokatoksen venyttää koko kehdon ympärille, se toimii samalla myös hyttysverkkona. 

Verhokatos on helppo napsauttaa kiinni kehdon reunaan. Työkaluja ei tarvita.

Kuinka verhokatos kuuluu pestä?

Pese verhokatos 40 asteessa ja käytä hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä kuivata kuivausrummussa.

Muista irrottaa verhokatoksen kangas kehikosta ennen pesua. 

SYÖTTÖTUOLI

11 Artikkelia

Milloin lapseni voi alkaa käyttää BABYBJÖRN Syöttötuolia?

BABYBJÖRN Syöttötuolia voi käyttää lapsen ensimmäisenä tuolina kuuden kuukauden iästä lähtien tai kun lapsi oppii istumaan ilman tukea.

Kuinka tuolin avattava pöytä toimii?

Avattava turvapöytä toimii lukituskaaren tavoin. Seisomaan nousun vaikeuttamiseksi se tulee säätää lähelle lapsen kehoa. Kun turvapöytä on suljettuna, sen etäisyyttä voi säätää painamalla pöydän alla olevaa punaista säätöpainiketta.

Kuinka pitkään lapseni voi käyttää syöttötuolia?

Syöttötuolia voi käyttää niin kauan kuin lapsi mahtuu istumaan siinä ja turvapöydän saa suljettua. Useimmat lapset mahtuvat tuoliin noin kolmen vuoden ikään tai 95 cm:n pituuteen asti, mutta yksilölliset erot ovat suuria. Syöttötuoli on ergonomisesti muotoiltu, ja sen kaareva selkänoja myötäilee lapsen kehoa optimaalisesti.

Tärkeää! Turvapöytä tulee säätää lähelle lapsen kehoa, jottei lapsi pysty nousemaan seisomaan.

Kuinka suuren painon syöttötuoli kestää?

Syöttötuolillemme ei ole määritetty enimmäispainoa. Tuoli kestää lapsen painon niin kauan kuin lapsi mahtuu istumaan siinä.

Kuinka säädän syöttötuolin lapselleni sopivaksi?

Turvapöytää voi säätää eri asentoihin painamalla pöydän alla olevaa punaista säätöpainiketta ja työntämällä pöytää samalla lähemmäs tai kauemmas.

Tärkeää! Turvapöytä tulee säätää lähelle lapsen kehoa, jotta seisomaan nousu vaikeutuu.

Kuinka avaan turvapöydän, kun haluan nostaa lapseni istumaan tai ottaa hänet pois syöttötuolista?

Pöydän voi avata ja sulkea painamalla mustassa kahvassa olevaa punaista turvalukitusta ja kääntämällä kahvaa sivulle. Muista pitää tukevasti kiinni lapsesta nostaessasi häntä tuoliin ja ottaessasi häntä pois tuolista. 

Tärkeää! Muista lukita turvapöytä aina kun lapsesi istuu syöttötuolissa. 

Istuuko lapseni turvallisesti BABYBJÖRN Syöttötuolissa?

Syöttötuolin turvapöytä tulee säätää lähelle lapsen kehoa seisomaan nousun vaikeuttamiseksi. Lapsiturvallinen kaksivaiheinen lukitus estää lastasi avaamasta ja sulkemasta syöttötuolia sekä taittamasta sitä kuljetusasentoon. 

Tärkeää! Älä koskaan jätä lasta syöttötuoliin ilman valvontaa.

Kuinka BABYBJÖRN Syöttötuoli taitetaan kuljetusasentoon?

Paina ensin punainen säätöpainike sisään. Vedä sitten musta taittolukko punaisen säätöpainikkeen ohi ja taita pöytälevy pystyyn. Paina lopuksi jalkalukitus sisään ja työnnä jalat yhteen.

Kuinka syöttötuoli puhdistetaan?

Syöttötuoli kannattaa pyyhkiä kostealla liinalla. Irrotettavan pöytälevyn voi pestä käsin tai astianpesukoneessa.

Mistä materiaalista syöttötuoli on valmistettu?

BABYBJÖRN Syöttötuoli on valmistettu muovista ja pinnoitetusta teräksestä.

Tarjotin on ABS-muovia (akryylinitriilibutadieenistyreeniä). Kyseessä on elintarvikemuovi, joka täyttää muovin turvallisuusvaatimukset sekä Euroopassa (EEC) että Yhdysvalloissa (FDA).

Tuotteessa ei ole PVC-muovia eikä bisfenoli-A:ta, ftalaatteja, kadmiumia, lyijyä eikä bromia. Muovin voi kierrättää.

Mitkä ovat BABYBJÖRN Syöttötuolin mitat ja paljonko se painaa?

Paino: 5 kg

Korkeus auki taitettuna: 83 cm
Korkeus kokoon taitettuna: 94 cm

Leveys pöytälevy kokoon taitettuna: 46 cm
Turvapöydän korkeus pystyyn taitettuna: 71 cm
Auki taitettujen jalkojen kattama alue: 55 x 54 cm
Korkeus/leveys/syvyys kuljetustilassa eli jalat irrotettuna: 50 x 44 x 25 cm

ASKERTELU- JA RUOKAILUESSU

3 Artikkelia

Milloin lapseni voi alkaa käyttää BABYBJÖRN Askartelu- ja Ruokailuessua?

Essu on tarkoitettu lapsille noin kahdeksan kuukauden iästä kolmevuotiaaksi asti.

Kuinka essu kuuluu pestä?

Essu kuivuu nopeasti. Pese se 40 asteessa erillään muusta pyykistä. Käytä hellävaraista pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuaineita. Älä kuivata kuivausrummussa.

Mistä materiaalista essu on valmistettu?

Essukankaassa on 50 % polyesteriä ja 50 % polyuretaania.

Kaikki tuotteessa käytetyt kankaat ovat hellävaraisia lapsesi iholle sekä turvallisia imeä ja pureskella. Ne on testattu, ja ne täyttävät vauvantuotteilta edellytetyt Öko-Tex® 100 -standardin luokan 1 vaatimukset. Se tarkoittaa, ettei niissä ole terveydelle haitallisia tai allergiaa aiheuttavia aineita. 

PEHMEÄ KAULALAPPU

3 Artikkelia

Voiko kaulalapun pestä astianpesukoneessa?

Kyllä, kaulalapun voi pestä astianpesukoneessa. Älä kuitenkaan aseta sitä koneen lämpöelementin lähelle.

Mistä materiaalista kaulalappu on valmistettu?

Pehmeä Kaulalappu on valmistettu polypropeenista (PP) ja termoplastisista elastomeereistä (TPE).

Ne ovat elintarvikemuoveja, joka täyttävät muovin turvallisuusvaatimukset sekä Euroopassa (EEC) että Yhdysvalloissa (FDA). Tuotteessa ei ole PVC-muovia eikä bisfenoli-A:ta, ftalaatteja, kadmiumia, lyijyä eikä bromia. Muovin voi kierrättää.

Lue lisää BabyBjörnistä ja turvallisista muoveistaead. 

Milloin lapseni voi alkaa käyttää kaulalappua?

Kaulalappu sopii noin neljä kuukautta täyttäneille lapsille. 

LASTEN LAUTANEN, LUSIKKA JA HAARUKKA

7 Artikkelia

BABYBJÖRN Lasten Lautasen pohjassa on merkintä #7. Mitä se tarkoittaa?

Lautasen pohjassa oleva numero kertoo, mitä muoveja valmistuksessa on käytetty. Muovit jaetaan seitsemään eri luokkaan (kierrätystä varten). Luokat 1–6 viittaavat tiettyihin nimettyihin muoveihin, kun taas luokka 7 viittaa ”muihin muoveihin”. Tämä tarkoittaa sitä, että tämä tuote on valmistettu muista kuin luokan 1–6 muovilaaduista.

Tuotteemme kuuluvat luokkaan 7, ovat aina BPA-vapaita ja sisältävät ainoastaan elintarvikekäytössä sallittuja muoveja.

Millä tavalla BABYBJÖRN Lasten Lautanen, Lusikka ja Haarukka helpottavat syömistä muihin lautasiin ja aterimiin verrattuna?

Apilanlehteä muistuttavalla lautasella ruoka ei vain pyöri ympäri lautasta, vaan lapsi saa sen helpommin lusikkaan tai haarukkaan. Pohjassa oleva kumirengas pitää lautasen tukevasti pöydällä. Pyöristetyt reunat hankaloittavat lautaseen tarttumista ja sen heittämistä.

Lusikka ja haarukka sopivat yhtä hyvin oikeaan ja vasempaan käteen, ja niiden lyhyeen varteen on helppo tarttua pienillä käsillä. Koska lusikan pesä on muotoiltu lautasen muotojen mukaan, vauva saa ruoan helpommin lusikkaan.

Voiko BABYBJÖRN Lasten Lautasen, Lusikan ja Haarukan pestä astianpesukoneessa?

Kyllä, lautasen, lusikan ja haarukan voi pestä astianpesukoneessa, kunhan et pane niitä koneen lämpöelementin lähelle.

Voiko BABYBJÖRN Lasten Lautasta käyttää ruoan lämmittämiseen mikroaaltouunissa?

Voit lämmittää ruuan alhaisella teholla enintään 90 asteessa. Lämmitys alhaisella teholla on hellävaraisempi ja pidentää lautasen käyttöikää. Jos lämmität ruokaa suurella teholla, lautanen saattaa vaurioitua. Suosittelemme ainoastaan ruoan lämmittämistä lautasella, emme ruuan valmistusta tai keittämistä mikroaaltouunissa.  

Mitä muoveja BABYBJÖRN Lasten Lautasessa on käytetty?

Lusikan, haarukan ja lautasen reunat on valmistettu polypropeenista (PP) ja lautasen pohjassa oleva kumirengas termoplastisista elastomeereistä (TPE). Lautasen sisäpinta on ABS-muovia (akryylinitriilibutadieenistyreeniä).

Kaikki BABYBJÖRN-keittiötuotteet on valmistettu elintarvikekäyttöön soveltuvista muoveista, ja ne täyttävät muovin turvallisuusvaatimukset sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Ne eivät sisällä PVC-muovia eivätkä bisfenoli-A:ta (BPA), ftalaatteja, kadmiumia, lyijyä tai bromia. Muovin voi kierrättää.

 

Voiko BABYBJÖRN Lasten Lautasen, Lusikan ja Haarukan steriloida tai keittää?

Emme suosittele BABYBJÖRN Lasten Lautasen, Lusikan tai Haarukan steriloimista tai keittämistä. Ne kestävät enintään 90 asteen lämpöä, ja jos materiaalia kuumennetaan liikaa, tuotteet saattavat vaurioitua tai muuttaa muotoaan. Suosittelemme, että peset lautasen, lusikan ja haarukan ennen käyttöä miedolla pesuaineella tai astianpesukoneessa.

Mitä voin tehdä, jotta BABYBJÖRN Lasten Lautanen, Lusikka ja Haarukka kestäisivät pidempään?

Paras tapa saada BABYBJÖRN Lasten Lautanen, Lusikka ja Haarukka kestämään pidempään on käyttää niitä yhdessä. Lusikka ja haarukka on suunniteltu käytettäväksi yhdessä lautasen kanssa, ja ne soveltuvat erinomaisesti pienten lasten käyttöön. Älä käytä metallisia aterimia, sillä ne saattavat naarmuttaa lautasen pohjaa.

Pese miedolla astianpesuaineella äläkä käytä hankaavaa sientä. Älä steriloi tai keitä BABYBJÖRN Lasten Lautasta, Lusikkaa tai Haarukkaa. Suosittelemme pesua korkeintaan 90 asteessa.

Hyvää ruokahalua!

LASTEN MUKI

9 Artikkelia

Milloin lapseni voi alkaa käyttää BABYBJÖRN Mukia?

Lapsesi voi käyttää BABYBJÖRN Mukia ensimmäisenä mukinaan noin kahdeksan kuukauden iästä alkaen. Lapset kehittyvät kuitenkin yksilöllisesti, eikä ikäsuositus siksi päde kaikkien kohdalla. Muki on suunniteltu muodoltaan ja pintarakenteeltaan sellaiseksi, että siihen on helppo tarttua ja sitä on helppo nostaa pienillä käsillä. Laakea pohja ja pohjassa oleva kumirengas tekevät mukista vakaan ja vaikeammin kaadettavan.

VINKKI: Aikuinen voi pitää aluksi kiinni mukista ja juottaa lasta. Kun lapsi alkaa kiinnostua mukin pitelystä ja kun motoriset taidot ovat riittävän kehittyneet, omatoiminen opettelu alkaa luonnostaan ja tuntuu lapsesta hauskalta. Koska pienet sotkut ovat väistämättömiä, mukiin kannattaa kaataa kerrallaan vain pieniä määriä.

Mistä materiaalista muki on valmistettu?

Muki on valmistettu polypropeenista (PP) ja termoplastisista elastomeereistä (TPE).

Ne ovat elintarvikemuoveja, jotka täyttävät muovin turvallisuusvaatimukset sekä Euroopassa (EEC) että Yhdysvalloissa (FDA). Tuotteessa ei ole PVC-muovia eikä bisfenoli-A:ta, ftalaatteja, kadmiumia, lyijyä eikä bromia. Muovin voi kierrättää.

Haluamme sinun tietävän, että valitessasi BABYBJÖRN-tuotteen saat toimivan ja turvallisen tuotteen. Siksi aiomme lisätä muovituotteisiimme merkinnän, joka kertoo, ettei niissä ole BPA:ta.

Lye lisää BabyBjörnistä ja turvallisista muoveista. 

Onko mukissa käytetty muovi tarkoitettu elintarvikekäyttöön?

Kyllä.

Kuinka paljon mukiin mahtuu?

Mukin tilavuus on 100 ml. Siinä on asteikko, johon on merkitty 50, 75 ja 100 ml:n tasot.

Voiko mukia käyttää mikroaaltouunissa?

Kyllä, BABYBJÖRN Muki sopii juomien ja ruokien lämmitykseen mikroaaltouunissa. Muista kuitenkin sekoittaa, koska mikroaallot lämmittävät epätasaisesti. 

HUOMIO! Älä käytä muita lämmönlähteitä kuin mikroaaltouunia.

HYVÄ TIETÄÄ! Mukin pyöreä sisäpohja sopii hyvin yhteen BABYBJÖRN Lusikan kanssa. Lusikan avulla saat siis helposti viimeisetkin ruoat mukin pohjalta. 

Kestääkö muki pakastamista?

Kyllä, BABYBJÖRN Muki kestää pakastamista.

Kuinka muki kuuluu puhdistaa? Voiko sen pestä astianpesukoneessa?

Mukin voi pestä käsin tai astianpesukoneessa.

Kestääkö muki putoamista lattialle?

Kyllä, muki on valmistettu kestävästä muovista, eikä se vahingoitu esimerkiksi pudotessaan lattialle.

Voinko ottaa mukin käyttöön suoraan pakkauksesta?

Muki kannattaa pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa miedolla tiskiaineella tai astianpesukoneessa.

POTTATUOLI

3 Artikkelia

Mistä materiaalista pottatuoli on valmistettu?

Pottatuoli on valmistettu polypropeenista (PP) ja termoplastisista elastomeereistä (TPE).

Siinä ei ole PVC-muovia eikä bisfenoli-A:ta, ftalaatteja, kadmiumia, lyijyä eikä bromia. Muovin voi kierrättää. 

Kuinka pottatuoli puhdistetaan?

Irrota sisäpotta, tyhjennä ja puhdista. Helppoa!

Milloin lapseni voi alkaa käyttää pottatuolia?

Kuivaksi opettelu tapahtuu hyvin yksilöllisessä tahdissa, eikä mitään tiettyä ikää voi siksi suositella. BABYBJÖRN Pottatuolin korkea selkänoja, mukavat käsinojat ja korkea roiskesuoja tekevät potalla käymisestä mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

SMART POTTA

4 Artikkelia

Millä tavoin BABYBJÖRN Smart Potta ja BABYBJÖRN Pottatuoli eroavat toisistaan?

BABYBJÖRN Smart Potta on pienempi kuin BABYBJÖRN Pottatuoli, mutta yhtä kätevä ja irrotettavan sisäpotan ansiosta yhtä helposti puhdistettava. Se on helppo ottaa mukaan matkoille ja sopii pienempäänkin kylpyhuoneeseen.

Kuinka Smart Potta puhdistetaan?

Irrota sisäpotta, tyhjennä ja puhdista. Helppoa!

Mistä materiaalista Smart Potta on valmistettu?

Smart Potta on valmistettu polypropeenista (PP) ja termoplastisista elastomeereistä (TPE).

Siinä ei ole PVC-muovia eikä bisfenoli-A:ta, ftalaatteja, kadmiumia, lyijyä eikä bromia. Muovin voi kierrättää.

Haluamme sinun tietävän, että valitessasi BABYBJÖRN-tuotteen saat toimivan ja turvallisen tuotteen. Siksi aiomme lisätä muovituotteisiimme merkinnän, joka kertoo, ettei niissä ole BPA:ta.

Milloin lapseni voi alkaa käyttää Smart Pottaa?

Kuivaksi opettelu tapahtuu hyvin yksilöllisessä tahdissa, eikä mitään tiettyä ikää voi siksi suositella. BABYBJÖRN Smart Potan ergonominen muotoiltu ja korkea roiskesuoja tekevät potalla käymisestä mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

TOILET TRAINER

3 Artikkelia

Milloin lapseni voi alkaa käyttää WC-istuinta?

Emme anna kuivaksi opettelua koskevia ikäsuosituksia. Sinä vanhempana tunnet lapsesi parhaiten ja huomaat varmasti, kun hän on valmis. Muodoiltaan pyöreällä BABYBJÖRN WC-istuimella on mukava istua. Tarjoa siis kokeilumahdollisuutta, kun lapsesi osoittaa myönteistä kiinnostusta.

Valikoimaamme kuuluvat myös Pottatuoli ja Smart Potta, joita voi käyttää jo aiemmin.

Kuinka WC-istuin puhdistetaan?

BABYBJÖRN WC-istuin on helppo suihkuttaa tai pyyhkiä puhtaaksi.

KOROKEPALLI

2 Artikkelia

Kuinka suuren painon korokepalli kestää?

Korokepallille ei ole määritetty painorajoitusta. Se kestää jopa aikuisen painon, mutta se on tarkoitettu vain lasten käyttöön.

Mistä materiaalista korokepalli on valmistettu?

Korokepalli on valmistettu kierrätettävästä polypropeenista (PP).

Siinä ei ole PVC-muovia eikä bisfenoli-A:ta, ftalaatteja, kadmiumia, lyijyä eikä bromia. Muovin voi kierrättää.

Lue lisää BabyBjörnistä ja turvallisista muoveista.