BABYBJÖRN Kehto

Kehto

Rauhallisia unia

 • Tuudittaa vauvasi uneen

  Kehdon kevyt keinunta auttaa vauvaasi rentoutumaan ja nukkumaan rauhallisesti.

 • Vauvaa on helppo valvoa

  Kehto on matala ja verkkokankaasta näkyy läpi, joten vauvaasi on helppo pitää silmällä.

 • Kehtoa on helppo siirrellä

  Koska kehtoa on helppo liikutella paikasta toiseen, voit pitää vauvasi lähellä päivin öin.

BABYBJÖRN Kehto Valkoinen

Osta Kehto verkkokaupasta

 • Rajoitettu valikoima
 • Normaali valikoima
 • Täysi valikoima

Keinuu kevyesti ja vaivuttaa rauhaisaan uneen
BABYBJÖRN Kehto kevyt ja rauhoittava keinunta on varma tapa tuudittaa vauva uneen. Kehto on täydellinen valinta erityisesti vauvan ensimmäisinä kuukausina, kun lyhyet uni- ja valveillaolojaksot vuorottelevat. Sitä on helppo siirrellä, joten voit pitää vauvasi koko ajan lähellä.

Tuudittaa vauvasi uneen - BABYBJÖRN Kehto

Tuudittaa vauvasi uneen
BABYBJÖRN Kehto pehmeät liikkeet tuudittavat vauvasi uneen. Kehtoa on helppo keinuttaa kädellä tai jalalla, mutta se muuntaa myös vauvan omat liikkeet kevyeksi keinunnaksi, joka helpottaa rentoutumista ja nukahtamista.

Vauvaa on helppo pitää silmällä - BABYBJÖRN Kehto

Vauvaa on helppo pitää silmällä
Kehto on suunniteltu niin, että vauvasi turvallisuutta on helppo valvoa. Malli on matala ja verkkokankaasta näkyy läpi. Voit siis helposti varmistaa, että vauvasi nukkuu turvallisesti ja rauhallisesti.

Helppo siirrellä - BABYBJÖRN Kehto

Helppo siirrellä
BABYBJÖRN Kehto on täydellinen valinta erityisesti vauvasi ensimmäisinä kuukausina, kun lyhyet uni- ja valveillaolojaksot vuorottelevat. Kevyttä ja kompaktia kehtoa on helppo liikutella huoneesta toiseen, joten voit pitää vauvasi lähellä päivin öin.

BABYBJÖRN Verhokatos Kehto

Lisävarusteena ihastuttava verhokatos

BABYBJÖRN Verhokatos Kehto Harmonyyn viimeistelee kehdosta mukavan ja viihtyisän nukkumapaikan suodattamalla ja pehmentämällä ympäristön valoja. 

Ilmavaa ja pehmeää muotoilua - BABYBJÖRN Kehto

Ilmavaa ja pehmeää muotoilua
Kehdon seinät on valmistettu ilmavasta ja pehmeästä verkkokankaasta, jonka läpi vauva pystyy hengittämään. Reunapehmusteita ei tarvita, koska seinät ovat kauttaaltaan kangasta. Kehdossa ei siis ole pinnoja tai irtonaisia osia, joiden väliin pienet jalat tai kädet voisivat jäädä puristuksiin. 

Ainutlaatuista ja turvallista keinuntaa

Ainutlaatuisen muotoilunsa ansiosta kehto keinuttaa lasta kevyesti kuin lastenvaunut. Se ei voi jäädä jumiin vauvan kannalta vaaralliseen asentoon. Lue koko tuotekehittelyn tarina.

Pieni ja viihtyisä - BABYBJÖRN Kehto

Pieni ja viihtyisä
Vauvat pitävät nukkumisesta mukavassa ja viihtyisässä paikassa, joka muistuttaa olotilaa äidin vatsassa. Tämän vuoksi kehto on suunniteltu pikkuvauvoille vastasyntyneistä noin puolivuotiaisiin.

Tiesitkö? - BABYBJÖRN Kehto

Tiesitkö?

Vastasyntyneen vauvan päivärytmi on erilainen kuin vanhemman lapsen tai aikuisen rytmi. Vastasyntyneet nukkuvat keskimäärin 16–20 tuntia vuorokaudessa, mutta heidän unensa jakautuu useampaan lyhyeen jaksoon päivän ja yön aikana. Miellyttävä, turvallinen ja helposti siirreltävä sänky on tärkeä hankinta, sillä sen avulla voit pitää vauvasi koko ajan lähellä.

Ikä
Vastasyntyneistä noin 6-kuukauden ikäisiin tai noin 8 kilon painoisiin vauvoihin saakka. 

Materiaali
Verkkokangas on 100-prosenttista polyesteriä, patjansuojus puuvillaa ja jalat puuta ja terästä.

Jaloissa on TPE-muoviset suojatulpat. Patja on valmistettu polyeetteristä.

Tekstiilit on testattu, ja ne täyttävät vauvantuotteilta edellytettävät Öko-Tex 100 -standardin luokan 1 vaatimukset. Ne ovat taatusti vaarattomia vauvan herkälle iholle, eivätkä aiheuta allergiaa.

Hoito-ohjeet
Irrota kehdon kangasosa ja pese koneessa 40 asteessa.
Patjan ja sen suojuksen voi pestä koneessa 60 asteessa.

Sisältää patjan
Pakkaukseen sisältyy erityisesti tätä kehtoa varten ommeltu patja.

Mitat
Kokoon taitettuna:
Korkeus: 13 cm
Pituus: 79 cm
Leveys: 58 cm

Koottuna:
Korkeus: 65 cm
Pituus: 79 cm
Leveys: 58 cm

Paino
6 kg

Tukeva malli
Jalkojen suojatulpat pitävät kehdon tukevasti paikallaan ja suojaavat lattiaa.

Helppo koota
Kehto on helppo koota, ja tarvittavat välineet (kaksi ruuvia ja kuusiokoloavain) sisältyvät pakkaukseen.

Noudata seuraavia ohjeita:
Käytä BABYBJÖRN Kehto Harmonya vain siihen saakka, kunnes vauvan paino ylittää 8 kg tai kunnes hän oppii istumaan, nousemaan polvilleen tai seisomaan ilman tukea. 

Käytä vain pakkaukseen sisältyvää patjaa. 

Varmista, että vauvalla on tarpeeksi lämmin ja mahdollisuus liikkua vapaasti. 

Suosittelemme käyttämään kevyitä huopia ja lakanoita paksujen täkkien sijasta. 

Kysymyksiä ja vastauksia -sivulla on usein kysyttyjä kysymyksiä BABYBJÖRN Kehto.

Miksi BABYBJÖRN Kehto on parempi valinta kuin perinteinen kehto?

Miksi BABYBJÖRN Kehto on parempi valinta kuin perinteinen kehto?
BABYBJÖRN Kehto keinuttaa vauvaa, mutta ei voi jäädä jumiin mihinkään asentoon. Sitä on keveytensä ansiosta helppo siirrellä huoneesta toiseen. Vauva pystyy hengittämään ilmavan verkkokankaan läpi, ja koska kangas on läpinäkyvää, vauvaa on helppo pitää silmällä jopa sängyssä maaten. Kehto on helppo koota, ja kankaan voi pestä koneessa.

Minkä ikäisille vauvoille BABYBJÖRN Kehto soveltuu?

Minkä ikäisille vauvoille BABYBJÖRN Kehto soveltuu?
BABYBJÖRN Kehto on suunniteltu vastasyntyneille, ja sitä voi käyttää kunnes vauva oppii istumaan ilman tukea (noin puolivuotiaana) tai kunnes hän ylittää kahdeksan kilon painon.

Mitä erikoista BABYBJÖRN Kehto keinuvassa liikkeessä on?

Mitä erikoista BABYBJÖRN Kehto keinuvassa liikkeessä on?
Keinunta muistuttaa jousitettujen lastenvaunujen synnyttämää liikettä. Kehtoa on helppo ja kevyt keinuttaa kaikkiin suuntiin kädellä tai jalalla.

Heräävän vauvan oma liikehdintä saa BABYBJÖRN Kehto keinumaan, ja vauva saattaa vaipua takaisin uneen itsestään. Jotkut unitutkijat sanovat, että lapset eivät nuku liikkeessä yhtä sikeästi kuin paikallaan. Kehto Harmonyn keinunta pysähtyy, kun vauva nukahtaa, joten pelkoa jatkuvaan liikkeeseen tottumisesta ei ole.

Kysymyksiä ja vastauksia -sivulla on usein kysyttyjä kysymyksiä BABYBJÖRN Kehto.

”Ihastuin kehtoon heti ensi silmäyksellä. Se on tosi hyvännäköinen ja tuntuu lämpimältä ja kotoisalta. Holger nukkui siinä todella hyvin heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Luulen sen johtuvan siitä, että Holgerin liikkeet saavat kehdon keinahtelemaan. Isoveljet tykkäävät istua kehdon vieressä ja katsella vauvaa verkkokankaan läpi. Heistä on mukavaa myös keinuttaa vauva uneen.  

Kehdon lisäksi ostimme verhokatoksen. Se tekee kehdosta entistä viihtyisämmän ja koska Holger on syntynyt kesällä, se on tarjonnut lisäturvaa hyttysverkkona. Aina kun lähdemme isovanhempien luo, taitamme kehdon kokoon ja otamme sen mukaamme. Koska se on todella kevyt ja kokoon taitettuna litteä, se on kätevä myös matkasänkynä. Mahdollisuus siirrellä sitä huoneesta ja kerroksesta toiseen on oiva lisäbonus. Tulen varmasti kaipaamaan kehtoa, kun Holger kasvaa siitä ulos!”

Marie-Fe, 4-kuukautisen Holgerin äiti. 

Turvallisen kehdon kehitysprosessi 
Kehdon kehitystyöstä on vastannut BabyBjörnin tuotekehitysjohtaja Andreas Zandrén. Tarkoituksena oli kehittää hyvännäköinen kehto, joka auttaisi vauvaa vaipumaan uneen ja olisi miellyttävä nukkumapaikka. Mutta ennen kaikkea kehdolta edellytettiin turvallisuutta.

Tehtävä oli vaativa ja projektista tuli pitkä. Monia ideoita testattiin ennen kuin tuotekehitystiimi vihdoin rakensi prototyypin, joka vaikutti täyttävän kehdolle asetetut tiukat vaatimukset.

Mutta sitten Andreas luki amerikkalaislääkäri Mark Brandenburgin kirjan Child Safe. Kirjassa ensiapulääkäri Brandenburg antaa vanhemmille käytännöllisiä vinkkejä, joiden avulla voi välttää tapaturmia kotona. Erityisen painokkaasti hän varoittaa kehtoihin liittyvistä riskeistä ja toteaa, että turvallisen kehdon löytäminen markkinoilta on vaikeaa.

Andreas alkoi yhtäkkiä epäillä. Oliko projektin loppuunsaattaminen täysin typerää, kun johtava yhdysvaltalaislääkäri kerran varoitti vanhempia kehtojen vaaroista? Hän keskusteli asiasta BabyBjörnin perustajan Björn Jakobsonin kanssa. Jakobson tunnetaan turvallisuusasioihin erittäin tunnontarkasti suhtautuvana miehenä, joka on vuosien mittaan keskeyttänyt monia projekteja paljon pienemmistäkin syistä. Tällä kertaa hän kuitenkin rohkaisi Andreasia tapaamaan Mark Brandenburgin ja pureutumaan turvallisuusnäkökohtiin yhdessä hänen kanssaan.

Brandenburg toivotti Andreasin tervetulleeksi kotiinsa Oklahoman Tulsaan. Hän tutustui prototyyppiin ja yllättyi myönteisesti, sillä kehtojen ensisijainen turvallisuusongelma oli tässä ainutlaatuisessa mallissa ratkaistu! Perinteiset kehdot saattavat jäädä jumiin vauvan kannalta vaaralliseen asentoon, mutta koska BabyBjörnin kehto seisoo lattialla tukevasti eikä keinu puolelta toiselle, tätä vaaraa ei ole. Kehdon kevyesti keinuva liike kuitenkin rauhoittaa vauvaa ja auttaa saamaan unen päästä kiinni.  Brandenburg ehdotti kehtoon vain paria pientä parannusta. 

Kuuden vuoden tuotekehittelyn jälkeen BABYBJÖRN Kehto oli vihdoin valmis.