Kanna lähellä


Vastasyntyneen kantaminen lähellä sydäntä on kuin leijuisi pilvissä”, totesi BabyBjörnin perustaja Björn Jakobson vuonna 1973. Kyseinen lainaus on luonut perustan lasten kantamista koskeville näkemyksillemme. Tavoitteemme kaikkia kantoreppuja kehittäessä on se, että vanhemmat nauttisivat lapsensa kantamisesta ja että vauvat nauttisivat kannettavana olemisesta.

Vastasyntyneen kantaminen lähellä
sydäntä on kuin leijuisi pilvissä

Kantoreppumme on suunniteltu vauvojen läheisyyden ja turvallisuuden tarpeita silmällä pitäen, ja ne tarjoavat lapsille ja vanhemmille mahdollisuuden jatkuvaan lähikontaktiin. 

Meille on tärkeää, että kantoreppummeon helppo pukea – myös keskellä yötä ja myös ilman apua. Ja että nukkuvan lapsen saa nostettua kantoreppuun tai siitä pois herättämättä. Muun muassa tästä syystä lastenpsykologit ja  lastenlääkärit suosittelevatkantoreppuja

Turvallisuutta ensi hetkistä alkaen

Vauvan hyvinvointi edellyttää ensimmäisten elinkuukausien aikana runsaasti kehokosketusta. Kun pidät vastasyntynyttä kantorepussa rintaasi vasten, autat häntä sopeutumaan siihen valtaisaan muutokseen, joka siirtymä äidin kohdusta ulkomaailmaan aina on. Kehosi lämpö, sydämesi lyönnit ja äänesi tuntuvat lapsesta tutuilta ja turvallisilta. Läheisyys luo turvallisuutta, rauhaa ja luottamusta tässä uusia vaikutteita pursuavassa maailmassa.

Nähdyksi, kuulluksi ja kannetuksi tuleminen ovat vauvojen perustarpeita samaan tapaan kuin syöminen ja nukkuminen. Kun kannat lastasi kantorepussa, opit huomaamaan, tulkitsemaan ja täyttämään hänen tarpeitaan. Katsekontakti ja fyysinen läheisyys luovat välillenne lapsen kehityksen ja yhteisen tulevaisuutenne kannalta elintärkeän tunnesiteen. Lapselle antamasi turvallisuuden tunne luo hyvän perustan itsetunnon kehittymiselle myöhemmin elämässä.